vrijdag 14 september 2018

Verhoogde salarissen aangehouden voor leden van de regering en De Nationale Assemblee

Minister Hoefdraad: 'Op basis instructies van president Bouterse is Cebuma geïnstrueerd'


De verhoogde salarissen/vergoedingen die deze maand uitbetaald zullen worden aan landsdienaren, zijn aangehouden voor leden van de regering en De Nationale Assemblee, DNA. Cebuma (Centraal Bureau Mechanische Administratie) die maandelijks de salarisstrookjes uitdraait, heeft de opdracht gekregen om de nieuwe loonreeksen niet door te berekenen voor regerings- en DNA-leden. 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bevestigt vandaag, vrijdag 14 september 2018, op Starnieuws dat op basis van de instructies van president Desi Bouterse, Cebuma is geïnstrueerd. Het gaat om de salarissen van de president, vicepresident, ministers en Assembleeleden.

Deze maand wordt de verhoging die overeengekomen is met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) uitbetaald. Op basis hiervan gaan ook de vergoedingen en salarissen van de regering en volksvertegenwoordigers de lucht in. Ook de salarissen van onder andere leden van de Staatsraad zijn gekoppeld aan de loonreeksen van de ambtenaren.

Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat president Bouterse vandaag een regeringsvergadering zal beleggen. Het belangrijkste agendapunt is de verhoogde salarissen van leden van de regering. De president heeft aangegeven, dat politici solidair dienen te zijn met het volk. Hij heeft eerder aangekondigd dat de verhogingen voor ministers en Assembleeleden dienen te worden bevroren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten