vrijdag 14 september 2018

Minister Dodson: 'Stroomvoorziening in het binnenland wordt structureel aangepakt'

In opdracht van president Bouterse is een masterplan ontwikkeld


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zegt, dat de stroomvoorziening in het binnenland structureel aangepakt zal worden. Maar, dit is de zoveelste keer dat dergelijke woorden worden geuit. De dorpen zitten al maanden zonder brandstof en dat is niet voor het eerst. De distributie is volgens Dodson deze week begonnen, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 14 september 2018.

Om alle ruim 130 dorpen in het binnenland continu te voorzien van stroom, is in opdracht van president Desi Bouterse een masterplan ontwikkeld met een prijskaartje van 80 miljoen Amerikaanse dollar. Dodson zegt dat India heeft toegezegd om 20 miljoen beschikbaar te stellen voor de elektrificatie van het binnenland. Voor de verdere financiering van het project zal gekeken worden naar organisaties als de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.

Op de lijst van het ministerie staan 131 dorpen die brandstof geleverd moeten krijgen. Het ligt in de bedoeling om dit jaar te beginnen met het bouwen van een hybride systeem waarbij zonne-energie en brandstof moeten zorgen voor energieopwekking. Zo'n centrale is al opgezet in Pokigron.

De dorpen en de behoefte die er is, zijn in kaart gebracht. Het uitvoeren van het gehele project zal vier tot vijf jaar in beslag nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten