vrijdag 14 september 2018

Minister Gijsbertha laat Cft weten alle vertrouwen te hebben dat het goed komt met Landsbegroting 2018

'Eigenlijk hoeft het Cft ons niet te vertellen wat we moeten'


Minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën hoopt dat de uitvoerige brief met uitleg over hoe de regering de 82 miljoen gulden aan aanvullende ombuigingsmaatregelen en overige risico’s afdekt het College financieel toezicht (Cft) de nodige ‘comfort’ geeft, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 14 september 2018.

In 16 pagina’s plus bijlagen heeft de bewindsman aan Cft-voorzitter Raymond Gradus nader verklaard er zelf alle vertrouwen in te hebben, dat het alsnog goed komt met de uitvoering van de Landsbegroting 2018 van Curaçao en dat een begrotingswijziging voor 1 oktober, zoals geadviseerd door het Cft, ‘niet noodzakelijk wordt geacht’.

Ook tijdens zijn persconferentie gistermiddag nam Gijsbertha uitgebreid de tijd om de zorgpunten van Cft, zoals geuit in een brief van 29 augustus, weg te nemen dan wel toe te lichten.


'Wij willen niet vechten tegen het Cft en wij respecteren het werk van het Cft. Maar, eigenlijk hoeft het Cft ons niet te vertellen wat we moeten, wij moeten en willen zélf de verantwoordelijkheid nemen.'

Collegevoorzitter Gradus heeft op 5 september de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) aangeschreven in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Rijksministerraad (RMR) om de zorgen van het Cft over te brengen. Ook werd daarin al gemeld dat als het antwoord van de regering-Rhuggenaath naar het oordeel van het Cft niet overtuigt, de RMR opnieuw bericht krijgt, mogelijk voorzien van het advies tot het geven van een aanwijzing aan Curaçao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten