vrijdag 14 september 2018

ABOP houdt zaterdag 15 september een landelijk jongerencongres

Congres kiest jongerenvoorzitter en ABOP- jongerensecretariaat wordt officieel in gebruik genomen


De Algemene Bevrijding en Ontwikkelings Partij (ABOP) houdt morgen in haar centrum aan de Verlengde Keizerstraat in Paramaribo een landelijk jongerencongres. Dan zal er ook een jongerenvoorzitter worden gekozen, terwijl het ABOP jongerensecretariaat officieel in gebruik zal worden genomen, zo is vandaag, vrijdag 14 september 2018, te lezen op Starnieuws. 

De partij zegt sinds haar oprichting het belang van jongerenparticipatie in besluitvormingsprocessen te erkennen. Om meer structuur te brengen in het jongerenbeleid van de partij, is op initiatief van de jongeren een landelijk jongerenplatform opgericht.

De voornaamste taak van dit jongerenplatform is om het ABOP jongeren bestuur met de nodige dynamiek en progressie nieuw leven in te blazen. In de afgelopen maanden is met voortvarendheid hieraan gewerkt en het resultaat is het ABOP jongeren congres 2018, zegt de partij.

'Het zijn vooral de jongeren, als kwetsbare groep, die gebukt gaan onder de huidige slechte sociaal economische omstandigheden in Suriname. Problemen als drop-outs, slechte medische voorzieningen, werkloosheid, drugsproblematiek, criminaliteit, seksueel misbruik, hangjongeren, pear pressure, problemen in het onderwijs et cetera. zijn alom bekend', zegt de ABOP.

Om verandering in de situatie te brengen, is het noodzakelijk dat jongeren hun stem laten horen. Zij moeten de kans krijgen om te participeren in de politiek en mee te denken aan oplossingen. Het congres is toegankelijk voor alle jongeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten