vrijdag 21 september 2018

Verdachte schutter 'Boebi' incident bij AZP aangehouden

(Bron foto: Korps Politie Suriname)
'Boebi' was voor schietincident bij AZP betrokken bij steekpartij in bardancing Saramaccastraat


De verdachte A.K. alias 'Boebi' is gistermorgen omstreeks acht uur in de Jodenbreestraat, Paramaribo, aangehouden door leden van het Arrestatie Team (A.T.), zo bericht het Korps Politie Suriname vandaag, vrijdag 21 september 2018.

K. wordt verdacht van onder andere openlijke geweldpleging, poging doodslag en zware mishandeling.

Deze verdachte moet in de maand juli van dit jaar betrokken zijn geweest bij een steekpartij in een bardancing aan Saramaccastraat. Daarbij raakten drie mannen gewond. Die gewonden werden voor behandeling naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht.

Niet lang daarna verschenen twee mannen ter plaatse die hoogstwaarschijnlijk van plan waren om de slachtoffers nog meer kwaad te doen. Naderhand zijn deze twee mannen geïdentificeerd als J.P. en 'Boebi', Toen zij geen toegang kregen tot de slachtoffers keerden zij zich tot de begeleiders van de slachtoffers. Daarbij heeft P. de 27-begeleidster Candice W. een ernstige verwonding toegebracht in het gelaat. Na deze daad vluchtten zij weg. Daarbij had A.K. een jachtgeweer met ingekorte loop tevoorschijn gehaald waarmee hij schoten loste.

P. is eerder aangehouden en in verzekering gesteld. K. is overgedragen aan de recherche van het Bureau Geyersvlijt, die belast is met het onderzoek. Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

De slachtoffers zijn al enige tijd uit het ziekenhuis ontslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten