vrijdag 21 september 2018

Ex-minister van Financiën Adeline Wijnerman klaagt Maisha Neus aan

'Ik maak me geen zorgen over strafklacht van Wijnerman →, het heeft mij juist laten lachen'


De administrateur-generaal van het Bureau voor de Staatsschuld, Adeline Wijnerman, zou politiek activiste Maisha Neus hebben aangeklaagd bij de politie inzake smaad en laster. Van de politie kon worden vernomen dat Neus gisteren is opgeroepen voor verhoor, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 21 september 2018.

De politie heeft Neus verhoord inzake haar powerpoint presentatie, haar perscommuniqué en facebook-posts, die gerelateerd waren aan haar strafklacht ingediend bij de procureur-generaal (pg), inzake de overschrijding van het schuldplafond van de staat.

'Zij voelt zich beledigd, aangetast in haar goede naam en eer, en heeft mij aangeklaagd voor smaad en laster', stelt Neus. Persoonlijk denkt Neus, dat er voor Wijnerman hieruit niets te halen is. Neus focust zich op de strafklacht die bij de procureur-generaal is afgegeven. 'Er moet eerst daar een uitspraak in komen, alvorens zij mij zou kunnen aanklagen voor smaad en laster. Van de pg hebben wij nog niets gehoord', zegt Neus.

Zij stelt aan het eind van de maand de pg te zullen aanschrijven om over de vordering van de strafklacht te informeren. Volgens haar is de strafklacht van Wijnerman niet iets om zorgen over te maken. Dit schrikt haar niet af. 'Het heeft mij juist laten lachen', aldus Neus.

Neus deponeerde in augustus een aanklacht over diverse mogelijk gepleegde strafbare feiten door de minister van Financiën, de Gillmore Hoefdraad, en Adeline Wijnerman, de administrateur-generaal van het Bureau voor de Staatsschuld. Beiden zouden volgens de strafklacht van Neus de samenleving opzettelijk verkeerd hebben geïnformeerd over het niveau van de staatsschuld in 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten