vrijdag 21 september 2018

Minister Elias: 'Ziekenhuizen blijven koopkrachtversterking van Srd 500 per maand ontvangen'

Bewindsman verbaasd, dat de bond van Diakonessenhuis de regering een ultimatum stelt


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt vanmiddag, vrijdag 21 september 2018, op Starnieuws, dat de zes ziekenhuizen, COVAB (Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en beoefenaren van Aanverwante Beroepen) en Jeugdtandverzorging de koopkrachtversterking van Srd 500 per maand zullen blijven krijgen. Dit is ook meegedeeld aan de instellingen, zegt de bewindsman. 

Bewindsman verbaasd, dat de bond van Diakonessenhuis, onder leiding van Robby Naarendorp, de regering een ultimatum stelt.Hij is ver Elias zegt dat hij in een telefonisch onderhoud doorgegeven heeft aan de financieel directeur van het Diakonessenhuis, dat de betaling doorgaat.

Ook aan de algemeen directeur van Sint Vincentius Ziekenhuis, Manodj Hindori - die ook voorzitter is van de Nationale Ziekenhuis Raad - is hetzelfde doorgegeven, deelt de minister mee.

Naarendorp heeft een brief geschreven naar de directie van Diakonessenhuis waarin een ultimatum is gesteld. Een kopie is ook gestuurd naar de ministeries van Volksgezondheid en Financiën. Indien de koopkrachtversterking van Srd 500 eind van de maand niet is uitbetaald, zal het werk worden neergelegd.

De minister merkt op, dat de 25% salarisverhoging die de ambtenaren hebben gekregen niet geldt voor de ziekenhuizen. De verhoging is voor landsdienaren en met hen gelijkgestelden. Over de betaling aan verpleegkundigen van de overheidsziekenhuizen bekijkt de regering de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten