vrijdag 21 september 2018

Drie geologen van Canadees goudmijnbedrijf Continental Gold in Colombia gedood

(Bron foto: Twitter)
Daders zijn vermoedelijk dissidente FARC-rebellen

De aanval is de tweede op Continental Gold-personeel in evenveel weken


Het Canadese mijnbouwbedrijf Continental Gold zei donderdag 20 september 2018, dat drie van zijn geologen zijn gedood in de noordelijke provincie Antioquia in Colombia in een gewapende aanval, toegeschreven aan dissidente leden van een voormalige rebellengroep. Drie anderen raakten gewond bij de aanval, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan persbureau Reuters. 

Het incident vond plaats in de stad Ochali in de gemeente Yaramul, Antioquia, die zich binnen de grenzen van het Continental's-project Berlin bevindt, aldus het bedrijf.


Het Colombiaanse leger zei in een verklaring, dat er een persoon wordt vermist na het incident, waarvan wordt gezegd dat het werd uitgevoerd door voormalige leden van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) rebellengroep, die vorig jaar demobiliseerde onder een vredesovereenkomst.


Ongeveer 12.000 FARC-leden, waaronder 6.000 strijders, demobiliseerden onder het akkoord en de groep is nu een politieke partij. Meer dan 1.200 voormalige FARC-strijders legden hun wapens echter niet neer en richtten in plaats daarvan nieuwe groepen op die grotendeels zijn toegewijd aan drugshandel en illegale mijnbouw.

Energie-installaties en projecten in het Andesland, met name oliepijpleidingen, zijn regelmatig het doelwit van bomaanslagen en andere aanvallen van rebellen en dissidenten.


De aanval van donderdag was de tweede op Continental-personeel in evenveel weken. Een ingenieur stierf en een ander raakte op 5 september gewond nadat ze werden beschoten tijdens een reis in de buurt van de Buritica-mijn.



(Suriname Mirror/Reuters/The Globe and Mail/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten