zondag 23 september 2018

President Desi Bouterse niet naar Cuba voor een medische ingreep

Bericht op de website van Suriname Herald onjuist - 'Fake news'

Suriname Herald houdt vol, dat Bouterse met spoed is vertrokken naar Cuba, terwijl hij in Paramaribo een ontmoeting met de pers had...



President Desi Bouterse is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een bericht op de website van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties na de operatie die het staatshoofd afgelopen maand heeft ondergaan. 

'(...) Dit meldt een betrouwbare bron in gesprek met Suriname Herald, die niet bij naam genoemd wil worden. Op vragen van Suriname Herald hebben de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en raadsadviseur Eddy Jozefzoon dit echter ontkend. (...)',zo schriijft Suriname Herald.

Dit berust echter niet op waarheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut vandaag, zondag 23 september 2018.

Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid.

De werkwijze van Suriname Herald laat weer eens zien, dat een redacteur nooit moet afgaan op een anonieme bron, die in dit geval ook nog eens 'betrouwbaar' zou zijn. Daar bovenop het a-journalistieke vermogen van Suriname Herald om de informatie op heldere wijze te verwerken in een nieuwsbericht. Immers, de kop is stellig: 'Breaking news: President Bouterse met spoed naar Cuba vertrokken', terwijl in het bericht staat '(...) de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, en raadsadviseur Eddy Jozefzoon hebben dit echter ontkend. (...)'

Vandaag ontvangt de president de minister van Buitenlandse Zaken van China, Wang Yi, voor een beleefdheidsbezoek. De Chinese minister is gisteravond in Suriname gearriveerd voor een officieel bezoek.

Later op de dag, rond het middaguur, bericht Suriname Herald:

'(...) President Desi Bouterse, die gisteravond een ernstige complicatie had opgelopen, werd met een militaire ambulance vervoerd naar het Militair Hospitaal.
Suriname Herald heeft wederom uit betrouwbare bronnen vernomen, ook binnen de Militaire Politie, dat de president naar Cuba is overgevlogen. Dit vond gisteravond plaats. Ook uit regeringskringen kreeg Suriname Herald de bevestiging dat Bouterse naar Cuba is vertrokken. Volgens een bron is de president via het Militair Hospitaal naar Cuba vertrokken.  
Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut, ontkent tegenover Suriname Herald dat president Bouterse naar Cuba is vertrokken (...)'

De volhardende berichtgeving van Suriname Herald is opmerkelijk, nu Bouterse vandaag een ontmoeting heeft gehad met de pers....en dus niet in een vliegtuig onderweg naar Cuba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten