woensdag 29 augustus 2018

Stichting Schoon Milieu Curaçao: 'Belang Isla beter onderbouwen'

SMOC: 'Duidelijkheid over bijdrage Isla van groot belang'


Het bevreemdt stichting Schoon Milieu Curaçao (SMOC) dat de vraag, wat de (reële) economische impact is van de Isla-raffinaderij, nog steeds niet goed - cijfermatig onderbouwd - beantwoord kan worden, en ook dat het volstrekt onduidelijk is wat de Centrale Bank CBCS in haar jaarverslag met ‘refinery fee’ bedoelt.

Dat schrijft SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen aan premier Eugene Rhuggenaath (PAR), primair politiek verantwoordelijk voor de raffinage-industrie, minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur en minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling, aldus vandaag, woensdag 29 augustus 2018, het Antilliaans Dagblad.

'Duidelijkheid over de bijdrage van Isla is van groot belang, met name ook gezien uw wens om de bedrijfsvoering ook na 2019 voort te zetten. Kunt u dat toelichten?', vraagt Van Leeuwen.

De stichting die opkomt voor een schoon milieu op het eiland herhaalt tevens eerder gedane verzoeken om informatie. 'Wij begrijpen dat u het druk heeft, maar zouden graag uw reacties vernemen op de eerste twee onderwerpen van ons verzoek van 24 juli.'

Het gaat over de veiligheid van Isla en de hindervergunning van de raffinaderij en van Curaçao Refinery Utilities (CRU), producent van stoom, stroom, luchtdruk en water ten behoeve van de Isla. Wat de veiligheid betreft wijst SMOC erop, dat in maart door de regering bekend is gemaakt, dat de technische audit door de experts uit Rotterdam eind maart/begin april zou zijn afgerond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten