woensdag 29 augustus 2018

Personeel van Residence Inn Paramaribo massaal ontslagen door sluiting

(Bron foto: Residence Inn)
Vestiging in Nickerie wordt vooralsnog gehandhaafd, omdat deze nog winst maakt

Bond en C-47 strijden voor goede afvloeiingsregeling ontslagen personeel 


Het personeel dat in dienst is van Residence Inn Paramaribo zal massaal worden afgevloeid. Dit zal gebeuren om het verlies dat de eigenaar, de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM ) lijdt, te compenseren. 

Twee weken geleden heeft de leiding meegedeeld aan het personeel, dat het hotel op 1 september de deuren sluit. De medewerkers worden daarna nog voor twee maanden uitbetaald. De twee maanden regeling is op 20 augustus ingegaan.

De vestiging in Nickerie wordt nog gehandhaafd, omdat deze nog winst maakt. In de wandelgangen wordt gezegd, dat de directie faillissement zal aanvragen. Bondsvoorzitter, Robby Maaijen, zegt dat dit 'dreigement' wordt gebruikt om het personeel vrees in te boezemen. 'If unu leki bond no e frede, yu nu mus fu frede owktu', sprak Maaijen zijn leden moed in, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 29 augustus 2018.

De werknemers hebben gevraagd of zij niet elders binnen de SLM aan de slag kunnen. Maaijen heeft zijn leden geadviseerd om niet individueel documenten te tekenen, maar alles in overleg met de bond te doen. 'Samen staan wij sterk. Laten wij een vuist maken. We gaan als voorbeeld dienen voor alle andere bedrijven binnen SLM', zei Maaijen maandagavond op een ledenvergadering.

Ongeveer veertig man zal na 1 september letterlijk op straat belanden. Na deze datum komen ze namelijk voor gesloten deuren te staan. De instructie van de bond is dat ze zich normaal op de werkvloer melden. Maar, de bond zal niet met lede ogen toekijken hoe het personeel brodeloos wordt gemaakt.

Al enige tijd worden gasten noch klanten in het hotel ontvangen. Personen die reeds een reservering hadden, moeten hun geld terug. Hoe de uitbetaling zal geschieden, moet nog bekeken worden. De bond is samen met een team van C-47 bezig te onderhandelen met vertegenwoordigers van de directie. Die laatste is voorstander van een afkoopregeling die overigens van de tafel wordt geveegd door de bond. De vakorganisatie ziet een sociaal plan beter zitten.

De werknemers zijn ten einde raad en hebben de vakorganisatie gevraagd hen te informeren. Ze zitten met schulden die zij bij banken hebben. De directie zou in overleg treden met de financiële instellingen over hoe deze schulden af te lossen.

Komende wordt het voltallige personeel van de luchtvaartmaatschappij voor een informatiesessie bij C-47 verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten