zondag 1 juli 2018

Universiteitsstudent aangehouden die zich uitgaf als terreurdreiger Mohammed Ahmed Al-Mehdi

Het is nog niet duidelijk of de tweede dreiging van dezelfde verdachte komt


Starnieuws meldt vanochtend, zondag 1 juli 2018, dat de politie gisteren een universiteitsstudent heeft aangehouden die zich uitgaf als Mohammed Ahmed Al-Mehdi. Vijftig personen zouden op 25 mei worden gedood als de twee terreurverdachten, die vorig jaar zijn aangehouden, niet zouden worden vrijgelaten door de regering. Hij had aangekondigd dat er bommen geplaatst waren op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Lyceum I en Santo Boma. Hij zei namens de Islamitische Staat (IS) te handelen. 


De unit die belast was met onder andere counter terrorisme, drugscriminaliteit en intelligence heeft het onderzoek verricht en de verdachte in beeld gebracht. Deze unit is intussen ontbonden door waarnemend korpschef Roberto Prade in opdracht van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

Donderdag kwam er een nieuwe terreurdreiging. De persoon gaf zich deze keer uit voor Mohammed Ali Bin Salah. Hij voerde aan dat Suriname de boodschap nooit serieus heeft genomen. Meegedeeld werd dat vanaf 28 juni actie zal volgen en dat er doden gaan vallen. Er is een plaatje van wapens toegevoegd aan het bericht.

Prade zei, dat het Korps Politie Suriname zich niet laat afschrikken door nieuwe terreurdreigingen. De gemeenschap hoeft zich volgens hem geen zorgen te maken. Prade benadrukte, dat de politie boven op deze zaak zit. Het onderzoek is in een vergevorderd stadium. Hij kondigde aan dat de arrestatie van de verdachte op korte termijn zou volgen.

Het is nog niet duidelijk of de tweede bedreiging ook van dezelfde verdachte komt. Ook het motief achter de dreiging is nog niet bekend. De politie heeft nog geen informatie verstrekt over de aanhouding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten