zondag 1 juli 2018

Twee terreurverdachten in Suriname ontkennen Facebook-dreigers te kennen

Verdachten  beweren niet te weten wie 'Mohammed Ahmed Al-Mehdi' en 'Mohammed Ali Bin Salah' zijn



De twee in Suriname aangehouden terreurverdachten ontkennen enige betrokkenheid met personen die nu weer bedreigingen uiten. Dit zegt hun advocaat Michella Lau-Kerssenberg. Raoul A. en Nasser I. beweren niet te weten wie Mohammed Ahmed Al-Mehdi en Mohammed Ali Bin Salah zijn. 

De bedreigingen volgden kort nadat politiechef Roberto Prade bekend maakte, dat er mogelijk binnenkort arrestaties worden verricht. De politie zou dicht op het spoor zijn geraakt van de personen die eerder gedreigd hadden aanslagen te zullen plegen. Dit gebeurde onder meer via Facebook.

Lau-Kerssenberg zegt in de Times of Suriname, aldus vandaag, zondag 1 juli 2018, Waterkant.net, dat haar cliënten en hun familie ‘veel last’ ondervinden.

Nu is weer met aanslagen gedreigd als de twee niet vrijgelaten worden. Raoul A. en Nasser I. worden onder meer verdacht van deelneming aan terreurorganisatie IS (Islamitische Staat). Lau vindt dat de twee niets anders hebben gedaan dan gebruikmaken van hun recht op vrije meningsuiting, door het wereldkundig maken van hun sympathieën op internet.

'De manier waarop verdachten gebruik maakten van hun recht op vrijheid van godsdienst, geweten en vrije meningsuiting mag choqueren, kwetsen en verontrusten, strafbaar is het niet', aldus Lau-Kerssenberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten