zondag 29 juli 2018

Jongen (17) schiet per ongeluk met omgebouwde windbuks zijn 11-jarig neefje dood

17-Jarige pakt windbuks van zijn vader, niet wetende dat die geladen is, en richt op Manish

Een vinger komt per ongeluk aan de trekker, waardoor het wapen afgaat


De Ware Tijd bericht vrijdagavond 27 juli 2018, dat de 17-jarige S.B. die dag aan de Malangweg te Lelydorp zijn neefje Manish Sanchit (11) met een windbuks per ongeluk heeft doodgeschoten. Manish werd in zijn borst geraakt en overleed aan de verwondingen. 

Volgens de politie waren de twee jongens in een kamer bij de ouderlijke woning aan de Malangweg. B. nam de windbuks van zijn vader, niet wetende dat die geladen was, en richtte het op Manish. Zijn vinger kwam per ongeluk aan de trekker, waardoor het wapen af.

De dader en zijn vader werden voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Na afstemming met een lid van het Openbare Ministerie zijn ze heen gezonden.

De politie meldt, dat de kogel niet uit een gewone windbuks kwam, maar uit een tot rifle omgebouwde buks. Dit soort wapens kunnen 6mm rifle patronen afschieten die veel meer schade aanrichten dan gewone bukskogeltjes.

Veel windbuksen gebruiken 4,5mm of 5,5mm loden kogeltjes. Deze kogels zijn uiteraard ook gevaarlijk, maar zelden dodelijk. Om meer kracht te genereren worden buksen omgebouwd of getuned tot zogenaamde rifles. De schietkracht neemt toe en er kunnen zwaardere kogelsm waaronder de 6mm rifle patronen, mee afgeschoten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten