zondag 29 juli 2018

Betrouwbaarheid Jeugdparlement in geding bij verkiezing jeugdambassadeurs

'Giften zouden zijn beloofd aan jeugdparlementariërs in ruil voor hun stem op NDP-kandidaten'


De verdeeldheid in het Nationaal Jeugdparlement zal bepalend zijn voor de uitkomst van de aanstaande verkiezingen voor jeugdambassadeurs. De Ware Tijd schrijft vandaag, zondag 29 juli 2018, te hebben  vernomen, dat dat er twee groepen zijn, waarvan er een gelieerd is aan de NDP. Van de elf kandidaat-jeugdambassadeurs, is meer dan de helft verbonden aan deze partij. 

Er zouden zelfs giften zijn beloofd aan jeugdparlementariërs, in ruil voor hun stem op deze kandidaten, aldus 'goed ingevoerde bronnen.'

De leiding van het Jeugdparlement is nu bezig met een onderzoek naar de 'helderheid en transparantie' rondom de verkiezingen. De leiding wil duidelijkheid hebben over de selectie van een kandidaat-ambassadeur, die niet aan de sollicitatiegesprekken heeft deelgenomen. Deze kandidaat heeft een dag na de sollicitatiegesprekken per brief aan de coördinatiecommissie laten weten, dat hij vanwege tentamens niet kon deelnemen. De betreffende kandidaat zou naar verluidt ook gelieerd zijn aan de NDP.

Volgens de Ware Tijd was al bij de sollicitatiegesprekken duidelijk dat er met twee maten werd gemeten. Bij de finale selectie zijn er zoveel mogelijk kandidaten gekozen die gelieerd zijn aan sympathisanten van deze partij in het jeugdcollege.

De kennismaking met en de verkiezingen van de kandidaat-ambassadeurs die voor gisteren gepland stonden, zijn naar een andere dag verschoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten