zondag 29 juli 2018

Balletdanseressen vermaken het drukke verkeer van Mexico-Stad

'We hadden nooit gedacht dat dit zo'n impact zou hebben'

(Bron foto: The Associated Press)

Een theatergezelschap tracht met een 58 seconden durende show - de duur van een verkeerslicht in Mexico-Stad - de wachtende automobilisten op drukke kruispunten op te fleuren in deze uitgestrekte megalopolis, berucht om zijn dichtgeslibte wegen.


De straatvoorstellingen worden uitgevoerd met muziek variërend van balletklassiekers, zoals het Zwanen Meer en de notenkraker op Michael Jackson's Rock With Me. Het geluidssysteem is een boombox, aangesloten op een iPod.

Vechtend tegen het geluid van autoclaxons en rammelende motoren in de noordwestelijke buurt van Mexico-Stad, danst de groep op het ritme van zeven verschillende liederen, elk aangevuld met een eigen routine en helder kostuum.

Het idee van de uitvoeringen werd geïnspireerd door fotograaf Oscar Rodriguez, die portretten van de dansers in de straten maakte. Nu maken de uitvoeringen deel uit van een initiatief dat 'de theatraliteit van de openbare ruimte' wordt genoemd. Het theatergezelschap wordt Ardentia genoemd.

Sinds de voorstellingen twee weken geleden begonnen, hebben de danseressen de aandacht getrokken van een reeks van fotografen, videografen en zelfs een drone-operator, die allemaal op zoek zijn naar een verhaal dat blijft groeien.

'We hadden nooit gedacht dat dit zo'n impact zou hebben', zei een van de danseressen, Manuela Ospina Castro. 'Niet alleen accepteren mensen het, maar ze hebben het ook nodig. Ze hebben dit soort activiteiten nodig om dichter bij kunst te komen.'

(Suriname Mirror/The Associated Press/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten