maandag 2 juli 2018

HVB bereidt zich al voor op de verkiezingen van mei 2020

Hervorming gronduitgiftebeleid en fiscaal stelsel twee speerpunten voor partij


De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) begint in oktober met haar verkiezingscampagne. In het partijcentrum te Wanica zijn zaterdag tijdens een structurenbijeenkomst besturen van de partijorganen geïnstalleerd door partijvoorzitter Mike Noersalim. Noersalim heeft de besturen van het Congres, de Jongerenraad, de Genderraad, de Adviesraad en het Kennisinstituut, officieel geïnstalleerd. Dat schrijft Starnieuws vandaag, maandag 2 juli 2018.

'Dit is niet alleen een statutaire verplichting, maar geeft ook aan dat de partij de afgelopen twee jaren flink is gegroeid en wortel heeft geschoten bij grote geledingen van de gemeenschap', zei Noersalim. Hij drukte de pas geïnstalleerde besturen op het hart hun leden de waarden van de partij goed bij te brengen. 'Alle HVB-ers moeten weten dat integriteit, transparantie, vrijheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel van de partij staan.'

Politiek leider Raymond Sapoen gaf aan, dat hoewel reeds twee jaar de basis wordt gelegd voor een grote stabiele partij die na 2020 ook moet doorgroeien, de HVB nu reeds zich voorbereidt op de verkiezingen van mei 2020. Hervorming van het gronduitgiftebeleid en het fiscaal stelsel zijn twee van de speerpunten die opgenomen zullen worden in het verkiezingsprogramma dat in april 2019 zal worden gepresenteerd. Maar, ook hervorming van het politiek stelsel staat hoog op de agenda van de partij, deelde de politiek leider mee.

Over een mogelijk wettelijk verbod van pre-electorale combinaties, liet Sapoen doorschemeren dat de HVB op alles voorbereid is en te zijner tijd ook haar standpunt zal bekendmaken. 'In ieder geval moet bij elke interventie die direct of indirect de verkiezingen beïnvloedt, de vraag worden gesteld in hoeverre de democratie daarmee wordt gediend.'

Op de vergadering werden ook enkele nieuwe leden toegelaten en verwelkomd. Het hoofdbestuur werd aangevuld met John Kasdjo en Louis Vismale, de ontwikkelingswerker van 1 voor 12. Ook exponenten van de NPS te Para, onder wie Clyde Wongsoprajitno en ex-Assembleelid van Pertjajah Luhur, Leles Pawirodinomo, deden hun intrede in de HVB. Naast het bestuur van de Jongerenraad werden Jair Kross en Romarlisa Bisphan als HVB Youth Ambassadors gepresenteerd aan de structuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten