maandag 2 juli 2018

Emirates SkyCargo gaat vanaf 5 juli op Santiago, Chili, vliegen

(Bron foto: Emirates SkyCargo)
Santiago wordt de zesde bestemming van Emirates SkyCargo in Zuid-Amerika


Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates Airline, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), voegt vanaf deze maand, 5 juli 2018, Santiago, Chili, toe aan zijn netwerk van vrachtbestemmingen, aldus de vervoerder in een verklaring die deze week, 28 juni, is vrijgegeven. 

Santiago wordt de zesde bestemming van Emirates SkyCargo in Zuid-Amerika na Rio de Janeiro, Sao Paulo en Campinas (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië) en Ciudad del Este in Paraguay.


De luchtvrachtcarrier biedt haar klanten tot 15 ton vrachtcapaciteit aan in haar Boeing 777-200LR-vliegtuig. Met de lancering van zijn diensten naar Santiago, zal Emirates SkyCargo in staat zijn om de Chileense export van zalm en andere beperkt houdbare producten naar bestemmingen in zijn wereldwijde netwerk te faciliteren.

Chili is 's werelds tweede grootste producent van gekweekte zalm en de zalmuitvoer uit het land werd in 2017 geschat op meer dan 4,6 miljard Amerikaanse dollar.

Volgens de VAE importeert de VAE 90 procent van haar voedselbehoeften, aldus het ministerie van Economische Zaken en Buitenlandse Handel van de VAE.

Eerder dit jaar zei Majid Saif Al-Ghurair, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie van Dubai, dat de handel in niet-olieproducten tussen Dubai en landen in Latijns-Amerika in de eerste negen maanden van 2017 een recordhoogte bereikte van 4 miljard dollar.

De nieuwe dienst biedt ook 'een van de snelste vluchtverbindingen voor vracht' vanuit Chili naar bestemmingen in Oost-Azië inclusief China en landen in het Midden-Oosten via Dubai, aldus Emirates.

De belangrijkste importgoederen naar Santiago zijn naar verwachting e-commercetransporten vanuit Oost-Azië. Vorig jaar vervoerde Emirates SkyCargo in totaal 48.000 ton vracht van en naar Zuid-Amerika en hielp lokale bedrijven om verbinding te maken met hun klanten via een netwerk van meer dan 155 steden verspreid over zes continenten. Emirates SkyCargo is 's werelds grootste internationale vrachtluchtvaartmaatschappij met een vloot van 268 vliegtuigen.

(Suriname Mirror/The Santiago Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten