maandag 2 juli 2018

Beroemde Chileense filmregisseur Nicolas Lopez beschuldigd van seksuele intimidatie

Lopez wordt beschuldigd door acht actrices en modellen

'Hij vroeg me letterlijk of hij mijn tiet kon pakken'


De beroemde Chileense filmregisseur Nicolas Lopez is beschuldigd van seksuele intimidatie of misbruik door acht actrices en modellen, meldde een tijdschrift zaterdag 30 juni 2018. Het artikel stelt, dat Lopez, wiens humoristische films hem succes hebben gebracht in Chili, beschuldigd wordt van het oproepen van de vrouwen voor castings of werkvergaderingen in zijn productiebedrijf of bij hem thuis, waar hij hen probeerde over te halen om seks te hebben in ruil voor beloften van werk.

Lopez heeft de beschuldigingen ontkend. Hij zegt, dat er 'veel grappen waren, dingen die iemand zegt', maar hij ontkent ooit iets 'serieus of crimineel' te doen. Maar, het coververhaal in het tijdschrift Sabado, eigendom van de krant El Mercurio,, citeert een aantal vrouwen die de druk van Lopez beschrijven om seks te hebben.


'Hij projecteerde op een gigantisch scherm een ​​video waarin hij seks heeft met een beroemde Chileense televisiepersoonlijkheid', vertelde actrice en journaliste Daniela Ginestar aan het tijdschrift Sabado. Ginestar zei dat Lopez, die 35 is, voor haar heeft staan masturberen. 'Ik wilde ontsnappen, maar hij vertelde me dat als deze dingen me schokken, ik een andere werkomgeving zou moeten vinden', zei ze.

Andere actrices woerden geciteerd die hem beschuldigen dat hij ze met dwang kuste of seksuele voorstellen deed op filmfestivals, feesten of zelfs werkbijeenkomsten.

'Ik dacht dat we gewoon over werk gingen praten, maar de situatie werd uiteindelijk erg ongemakkelijk', zegt Josefina Montane, een bekende actrice en model, die een ontmoeting in 2014 met Lopez in Santiago beschrijft. 'Hij vroeg me letterlijk of hij mijn tiet kon pakken.'

Lopez kreeg bekendheid door zijn trilogie 'Que pena tu vida', 'Que pena tu boda' en 'Que pena tu familia', voordat hij in 2005 'Santos' regisseerde, een film over een mislukte komisch artiest.

In april openden Chileense aanklagers een onderzoek naar beschuldigingen van seksueel misbruik tegen directeur Herval Abreu, bekend als de 'tsaar' van de Chileense telenovelas.


(Suriname Mirror/Enca.com/The Hollywood Reporter/CNN Chile/AFP/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten