maandag 4 juni 2018

Vliegtuigje uit Colombia dropt pakketten cocaïne in grensrivier tussen Belize en Mexico

(Bron foto: Linea de Fuego Chetumal)
Rio Hondo lijkt het gebied te zijn waar de meeste drugshandelaren in grensgebied opereren


Een bericht zaterdag van Linea de Fuego Chetumal, een lokale Mexicaanse nieuwsbron, meldt dat een vliegtuigJe, naar verluidt uit Colombia, donderdagavond een aanzienlijke hoeveelheid drugs in de Rio Hondo tussen de gemeenschappen La Union en Revolucion heeft gelost, zo schrijft zondag 3 juni 2018 Breaking Belize News.

Volgens het rapport vertrok het vliegtuigje na het lossen van de lading en vermoed wordt, dat het ergens op Belize's of Mexicaans grondgebied is geland om te tanken en daarna terug te vliegen naar Colombia.


Informatie van de Mexicaanse autoriteiten gaf aan, dat rond half zes 's middags een vliegtuig uit Colombia laag boven de Rio Hondo vloog en in een gebied tussen de bovengenoemde gemeenschappen verschillende pakketten in het water dropte. Waarschijnlijk ging het om pakketten cocaïne.

Drie boten met vermeende drugshandelaren wachtten in de rivier om de drugs te verzamelen en toen vertrokken ze.

Het Mexicaanse leger reageerde om ongeveer acht uur 's avonds, terwijl de marine over het gebied vloog op zoek naar het vliegtuigje.

De Rio Hondo markeert de grens tussen Belize en Mexico en het lijkt het gebied te zijn waar de meeste drugshandelaren nu opereren.

(Suriname Mirror/Breaking Belize News)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten