maandag 4 juni 2018

Nationaal Jeugdparlement lijkt nauwelijks te functioneren

(Bron foto: Dagblad Suriname)
Jeugdparlementsleden hebben geen zin om te vergaderen

Voorzitter Kelvin Koniki zou worden ervaren als een 'dictator'


Het quorumvraagstuk binnen het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft ergere vormen aangenomen. De openbare NJP-vergadering die voor afgelopen zaterdag gepland was, ging niet door, omdat er weinig belangstelling vanuit de jeugdvertegenwoordigers was, aldus het Dagblad Suriname vandaag, maandag 4 juni 2018. 

Alhoewel het zelden voorkomt, dat alle 29 jeugdvertegenwoordigers zich op de vergaderdag aanmelden, hebben niet eens 15 leden de moeite getoond om de vergadering bij te wonen.

Het ordereglement van het NJP schrijft voor, dat minimaal 15 leden nodig zijn om de agendapunten te kunnen behandelen. Veiligheid rondom de leeromgeving, sportbeleid in Suriname en preventie van kindermisbruik waren enkele agendapunten die de rode draad zouden vormen in de vergadering.

Omstreeks tien uur zaterdagochtend waren slechts 5 jeugdvertegenwoordigers aanwezig, waarna dit aantal uiteindelijk is gegroeid tot 14 leden. Na twee uren wachten op quorum werd de vergadering verdaagd. Een dergelijk tafereel was eveneens het geval tijdens de openbare NJP-vergadering van 19 mei 2018, waar de vergadering met vier leden geopend moest worden.

Bij de allereerste openbare vergadering op 10 juni 2017 werd voorzitter Kelvin Koniki getypeerd als een dictator. Of de jeugdvertegenwoordigers hun voorzitter nog steeds als een dictator ervaren en om die reden de vergadering vermijden, is nog niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten