maandag 4 juni 2018

Aantal specialisten werkt onder vlag van een rechtspersoon

Ministerie weet niet precies waarom specialisten voor stichtingsvorm of nv kiezen


Een aantal specialisten werkt of levert diensten als stichting of een andere vorm van rechtspersoon en niet als natuurlijke persoon. Contracten met bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappijen worden daarbij als rechtspersoon gesloten. De Ware Tijd schrijft vandaag, maandag 4 juni 2018, daarvan 'bewijs' te hebben. 

De specialisten blijken toestemming van het ministerie van Volksgezondheid te hebben om op deze manier te opereren. 'Met de regel die wij nu hanteren is het niet verkeerd. Het is wel zo dat specialisten in toenemende mate toestemming aan het ministerie vragen om als stichting of naamloze vennootschap te opereren', zegt Maureen Wijngaarde-Van Dijk, directrice van het ministerie.

Zij weet niet precies waarom de specialisten voor de stichtingsvorm of nv kiezen, maar gaat er vanuit dat ze een goede reden hebben. Van het ministerie hoeven ze daarvoor geen verklaring te geven. 'Ik heb gehoord dat ze dit doen wegens de belastingen, maar persoonlijk heb ik niet gevraagd waarom', merkt ze op.

Over het sluiten van een overeenkomst met verzekeringsmaatschappijen kan de directrice niet veel zeggen. Wijngaarde-Van Dijk merkt op, dat ze geen kennis draagt over de inhoud van de overeenkomst. 'Ik kan dus moeilijk zeggen of een dergelijke samenwerking wel of niet mogelijk zou moeten zijn.'

Al geruime tijd wordt er scheef gekeken naar specialisten vanwege het vele geld dat ze opstrijken. Zelfs in De Nationale Assemblee is deze kwestie besproken. Gesuggereerd wordt dat de medisch speccialisten een eigen bedrijf runnen binnen het ziekenhuis waarin ze hun diensten aanbieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten