maandag 4 juni 2018

Plantage Vierkinderen wil einde aan luide muziek en kaboelaparty’s

'Verbazingwekkend dat vergunningen worden goedgekeurd door districtscommissariaat Para'

 
'De rust is gewoon weg. Het is al langer dan een jaar dat wij last hebben van luide muziek en kaboelaparty’s. Je kan gewoon niet meer hier komen in het weekend om je te ontspannen. Wat hier gebeurt is niet mooi', zegt Ricardo Profijt, één van de huurders op het Majecinaproject te plantage De Vierkinderen in het district Para, vandaag, maandag 4 juni 2018, in de Ware Tijd. 

In een brief aan de Ware Tijd uiten huurders van de plantage hun ongenoegen over de gang van zaken. Ze stellen dat ondanks toezeggingen van de voorzitter - een zekere A. Ceder -, dat hij geen toestemming meer zou verlenen om activiteiten te organiseren op de plantage, dit toch gebeurd.

De huurders vinden het verbazingwekkend dat vergunningen worden goedgekeurd door het districts- commissariaat van Para, terwijl er vaker over de situatie geklaagd is.

'Feesten met luide muziek is één van de dingen die als verboden staat aangegeven in het contract dat wij hebben getekend. Hier is geen recreatieoord waar alles mag. Er zijn regels waaraan men zich moet houden', stelt Profijt. De druppel die de emmer deed overlopen voor de huurders was de verdrinkingsdood van een feestganger vorige maand.



Een huurder die anoniem wenst te blijven, vertelt dat er tijdens de kaboelaparty's alcohol en drugs aan jongeren wordt verstrekt met alle gevolgen van dien. 'Die dingen die hier gebeuren zijn niet mooi. De huurders weten allemaal wat er hier gebeurt. We hebben er vaker samen over gesproken en wij zien wat het met de jeugdigen hier doet. Ze nemen meisjes jonger dan achttien mee hier naartoe en geven hen alcohol. Dit kan gewoon niet. Er moet nu een eind hieraan komen. Geen enkele instantie doet iets. De politie van Zanderij weet ervan.'

Het is de krant niet gelukt een reactie van de voorzitter van het stichtingsbestuur te krijgen. Op het nummer waarover de redactie beschikt werd niet opgenomen, aldus de Ware Tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten