maandag 4 juni 2018

Maritieme grens tussen Aruba en Venezuela gaat 7 juni weer open

Alle boten die spullen uit Venezuela invoeren, moeten toestemming hebben van Venezuela


De maritieme grens tussen Aruba en Venezuela gaat donderdag weer open. Vanaf die dag kunnen verse producten als vis, groente en fruit weer worden ingevoerd. Deze mijlpaal is het resultaat van onderhandelingen tussen een team Arubaanse experts en de autoriteiten van Estado Falcon. De Arubanen waren daarvoor op 1 juni naar Punto Fijo, Venezuela gevlogen, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 4 juni 2018.

Omdat de grensblokkade volgens de president van Venezuela was ingegeven door het gebrek aan maatregelen tegen de smokkel van edelmetalen en verse producten, wil de Arubaanse regering er alles aan doen om smokkel te voorkomen.

Een onderhandelingsteam is de afgelopen maanden bezig geweest met het opstellen van vereisten voor de import van producten uit Venezuela. Die moeten voorzien zijn van een certificaat waarmee de Venezolaanse autoriteiten de export goedkeuren.

Alle boten die spullen uit Venezuela invoeren, moeten daarvoor toestemming hebben van Venezuela. Dit geldt ook voor plezierjachten. In de Arubaanse havens worden de documenten grondig gecontroleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten