zaterdag 23 juni 2018

Twee vrouwen trachten yammie Huis van Bewaring Santo Boma binnen te smokkelen voor gedetineerde

21-Jarige verdachte op 20 mei ook al opgepakt voor hetzelfde feit...


Het Korps Politie Suriname bericht vrijdag 22 juni 2018, dat de politie van Santo Boma zondag 17 juni twee vrouwelijke verdachten, die drugs in het Huis van Bewaring wilde binnensmokkelen, heeft aangehouden. 

De 26-jarige V, F. werd door de dienstdoende penitentiaire ambtenaar aangehouden. Bij controle van een tas die zij aanbood voor gedetineerde J.T. werd in een bak met nasi 4 gram yammie (geperste marihuana) aangetroffen.

F. verklaarde, dat de spullen een andere jonge vrouw toebehoorden, die haar had gevraagd deze af te geven, aangezien zij geen legitimatiebewijs had. Op aanwijzing van F. werd de 21-jarige L.E. ter  aangehouden. Beide verdachten werden overgedragen aan de ingeschakelde politie.

E. gaf toe dat de yammie haar toebehoorde en deze voor haar vriend T. had gebracht. Onderzoek wees verder uit, dat de twee dames elkaar niet kennen.

E. was op zondag 20 mei ook al aangehouden voor hetzelfde feit. Zij was toen na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie na een ernstig waarschuwing heengezonden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is E. in verzekering gesteld, terwijl F. na verhoor is vrijgelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten