zaterdag 23 juni 2018

Japanse prinses Mako woont in juli in Brazilië 110e verjaardag aankomst eerste Japanse immigranten bij

(Bron foto: The Mainichi)
Prinses Mako, de oudste kleindochter van keizer Akihito, van 17-31 juli in Brazilië


Prinses Mako, de oudste kleindochter van keizer Akihito, maakt in juli een reis van twee weken naar Brazilië om de 110e verjaardag van de aankomst van de eerste Japanse immigranten bij te wonen in het land, aldus het Imperial Household Agency (宮内庁 Kunai-chō) vrijdag 22 juni 2018.

De 26-jarige prinses zal naar verwachting vanaf 17 juli 14 steden bezoeken en op 31 juli terugkeren naar huis volgens het plan dat is goedgekeurd tijdens een kabinetsvergadering. Ze zal een toespraak houden tijdens herdenkingsceremoniën in Maringa, waar veel Japanse nazaten wonen, op 20 juli en in Sao Paulo de volgende dag.

De prinses zal op 18 juli in Rio de Janeiro aankomen en een welkomstevenement bijwonen. Haar reisprogramma omvat ook de interactie met Brazilianen van Japanse afkomst op locaties zoals Manaus en Tome Acu en een beleefdheidsbezoek aan de Braziliaanse president Michel Temer.

Het zal haar eerste officiële reis naar het buitenland zijn sinds het agentschap in februari heeft aangekondigd dat ze haar huwelijk met haar universiteits klasgenoot Kei Komuro, ook 26, zal uitstellen tot 2020 - aanvankelijk aangekondigd voor november - vanwege een 'gebrek aan voorbereiding'.

(Suriname Mirror/The Mainichi)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten