zaterdag 23 juni 2018

NPS stelt Commissie voor Herstel en Wederopbouw van de Republiek Suriname in

Partijleider Rusland overtuigd, dat NPS in 2020 mandaat krijgt van volk om puin te ruimen

(Bron foto: Facebook)
Ex-president Ronald Venetiaan gaat als klankbord dienen voor de commissie


NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft gisteren in partijcentrum Grun Dyari de Commissie voor Herstel en Wederopbouw van de Republiek Suriname ingesteld. Hij is ervan overtuigd, dat de NPS binnen twee jaar, in 2020, mandaat zal krijgen van het volk om het puin in het land te ruimen. Dan moet de partij er klaar voor zijn, vandaar dat de commissie nu reeds aan de slag zal gaan. Dit  meldt Starnieuws vandaag, zaterdag 23 juni 2018.

De NPS wil niet voor onaangename verrassingen komen te staan, zei Rusland.

In de commissie hebben zitting Stephany Bram, Ronald Assen, Jerrel Pawiroredjo, Marie Levens, Irshaad Fatehmahomed, Rick van Ravenswaay, Michael Persaud, Ivan Fernald, Fred Ramsingh en Winston Jessurun. Ex-president Ronald Venetiaan zal als klankbord dienen voor de commissie.


Rusland voerde aan dat overal in het land problemen zijn. Door het beleid van de regering is het volk volgens hem verarmd. Het land gaat gebukt onder een schuldenlast van zo'n Srd 17.7 miljard, volgens cijfers van eind 2017. De schuld is sinds de regering Venetiaan in 2009, verzesvoudigd. Nog steeds worden er schulden gemaakt. Rusland heeft opnieuw benadrukt, dat met de 337,5 miljoen Amerikaanse dollar die door Staatsolie gestort is in de staatskas, een deel van de 550 miljoen Amerikaanse dollar lening bij het Amerikaanse Oppenheimer tegen een rente van 9,25 procent word afgelost. Volgens hem wordt bij een koers van Srd 7,5 voor de Amerikaanse dollar maandelijks alleen aan rente Srd 35 miljoen neergeteld. In 2026 moet de schuld in één keer worden afgelost. Tot dan moet elke maand de rente worden betaald.

Het instorten van het plafond van de oogpolikliniek van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is volgens Rusland een teken aan de wand.

'De tijd zal aanbreken, dat de NPS geroepen wordt om samen met andere partners, weer orde op zaken te stellen. De commissie moet de situatie in kaart brengen. Dit is nodig voor het herstel en de wederopbouw van het land.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten