zaterdag 23 juni 2018

Peru heeft het op één na grootste zeilschip ter wereld

BAP Unión is een rondreizende ambassade van Peru in de wereld


Peru heeft het op een na grootste zeilschip ter wereld, De BAP Unión heeft 243 bemanningsleden, van wie er 30 vrouw zijn, die precies dezelfde taken uitvoeren als alle andere bemanningsleden. Het schip van de marine van Peru, BAP Unión, is het op één na grootste zeilschip ter wereld, de structuren zijn gemaakt van staal afgewerkt met hout en heeft een lengte van 115 meter.

'Het heeft vier masten met vier zeilen en dat maakt het het op één na grootste zeilschip ter wereld, het grootste is Sedov van de Russische marine', vertelt de kapitein Franz Bittrich aan het Peruaanse staatspersbureau Andina


Het schip is vrijdag 22 juni 2018 voor zijn derde trainingsreis naar Mexico vertrokken, als onderdeel van het festijn 'Velas Latinoamérica', samen met andere zeilschepen uit verschillende landen, dit alles als onderdeel van vieringen in kader van de viering van 200 jaar onafhankelijkheid van Peru.

De eerste reis was in 2016 toen het voer door Amerika en het Caribisch gebied. Franz Bittrich wijst erop dat ze in 2017 in de Verenigde Staten aankwamen en vervolgens de Atlantische Oceaan overstaken.

'We waren in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en keerden terug via de route van Columbus over de Canarische eilanden, kwamen aan in Santo Domingo en keerden terug naar Peru', legt hij uit.

De belangrijkste functie van dit schip is de training van de cadetten van de Marine School evenals om te dienen als een rondreizende ambassade van Peru in de wereld.

(Suriname Mirror/Maritime Herald/Andina/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten