zaterdag 23 juni 2018

Minister Martina laakt ‘ongenuanceerde stelling’ Ecorys dat 'de haven' van Curaçao 'inefficiënt' is

'Ecorys geeft geen reëel beeld en zet dienstver- leners in Curaçaose haven op negatieve neer'


Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling laakt de ‘ongenuanceerde stelling’ van onderzoeksbureau Ecorys, dat ‘de haven’ van Curaçao inefficiënt is en wijst erop, dat de haven bestaat uit méér dan alleen het particuliere containerhavenbedrijf CPS (Curaçao Port Services). Dat blijkt uit antwoorden van de bewindsman op vragen van het Statenlid Stephen Walroud van regeringspartij PAR die vooral gericht waren op CPS, aldus vandaag, zaterdag 23 juni 2018, het Antilliaans Dagblad.

CPS heeft intussen voor de rechtbank in Rotterdam een zaak aanhangig gemaakt tegen Ecorys, dat in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoek deed naar prijsontwikkelingen en de invloed daarop van de logistiek op Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Het rapport bevat naar het oordeel van CPS onjuiste conclusies, door onzorgvuldig handelen van Ecorys dat CPS zelf nauwelijks heeft gesproken en ook geheel niet in de gelegenheid heeft gesteld te reageren op de bevindingen op basis van anonieme geïnterviewden.

Minister Martina geeft in zijn schriftelijke antwoorden aan dat de haven ook bestaat uit ‘tugging, piloting, bunkering & ship repair’, dat de stelling van Ecorys dus geen reëel beeld geeft en de dienstverleners in de Curaçaose haven op negatieve wijze neerzet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten