dinsdag 12 juni 2018

Politie Costa Rica vindt 406 kilo cocaïne in boot uit Colombia

Lading zou vanuit Moín, Limón, naar Puerto Barrios in Guatemala gaan


Na een inspectie van een schip uit Puerto Turbo, Colombia, ontdekten agenten van de Policía Control de Drogas (PCD) van het ministerie van Veiligheid (ministerio de Seguridad) in Costa Rica 406 kilo cocaïne. De vondst werd vrijdag gedaan in de haven van Moín, Limón, maar werd zondag 10 juni 2018 onthuld.



Het schip, genaamd "Nederland Reefer" onder de vlag van de Bahamas vaart, was afkomstig van Puerto Turbo, in het Colombiaanse Caribisch gebied, en na aankomst in Costa Rica zou het naar Puerto Barrios gaan in Guatemala, waar het zou aankomen met een lading aardappelzaad.


De cocaïne, aldus het ministerie van Veiligheid, zat in aktentassen die verborgen waren in een container in de boeg van het schip, de voorkant van het schip. Vanwege dit feit werd geen bemanningslid gearresteerd. Alles wijst erop, dat de drugs in het schip kwam in Colombia, een land waaruit het dagen geleden was vertrokken.

Met deze inbeslagname is de totale hoeveelheid cocaïne die politie-instanties van het ministerie van Veiligheid tot nu toe in 2018 bij de georganiseerde misdaad in beslag hebben genomen 7.226 kilo is.

(Suriname Mirror/Maritime Herald/Twitter/Teletica/Nacion)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten