dinsdag 12 juni 2018

Leden Vereniging van Veteranen en Ex-militairen overwegen in actie te komen

Invaliditeitstoelage, die zij maandelijks ontvangen, voor mei nog niet uitbetaald

'Wij houden onze leden in toom, maar hoelang gaan wij dat nog kunnen doen?'


'Wij houden onze leden in toom, maar hoelang gaan wij dat nog kunnen doen?', vraagt Waldo Jameson, secretaris-generaal van de Vereniging van Veteranen en Ex-militairen, zich af. De groep roert zich uit onvrede over het feit, dat hun invaliditeitstoelage, die zij maandelijks ontvangen, voor de maand mei nog niet is uitbetaald,

'Het is al 11 juni en we hebben nog niets ontvangen', zegt Jameson vandaag, dinsdag 12 juni 2018, in de Ware Tijd.

Als de vereniging morgen niets van de Stichting Re-integratie Ex-militairen en het ministerie van Defensie gehoord heeft, overweegt zij donderdag de straat op te gaan.

'Wij hebben de soevereiniteit van het land in al haar facetten verdedigd', zeggen de ex-militairen. Veel van de oud-gedienden zijn op het geld aangewezen.

Aan de minister van Defensie en de directeur van de Stichting wordt gevraagd te voorkomen dat er gebedeld moet worden om de toelage. 'Laat de overheid zich houden aan de afspraak die wij in 2007 hebben gemaakt.'

De resocialisatietoelage die is veranderd in de invaliditeitsuitkering zou met de naamsverandering worden opgetrokken. Maar, in de nieuwe situatie zou het niet bestemd zijn voor alle ex-militairen. Zij die in aanmerking komen, moeten hebben deelgenomen aan een gewapend conflict, moeten PTS'er zijn en behoeftig. Het bedrag was niet bedoeld om van te levenm maar diende als ondersteuning naar de groep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten