dinsdag 12 juni 2018

Geen verband tussen aanwezigheid gepantserde voertuigen op Curaçao en situatie in Venezuela

(Bron foto: Defensie)
Pantserwagens waren op het eiland in het kader van de oefening Explosive Engineers

 
Er is geen verband tussen de aanwezigheid van gepantserde voertuigen, de huidige situatie in Venezuela en de motie die vorige week door de Tweede Kamer werd aangenomen. Dat zegt Defensie Caribisch gebied in reactie op de onrust die is ontstaan op social media, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 12 juni 2018. 

Beelden van twee gepantserde voertuigen van het type Boxer, die rondrijden op Curaçao, werden vorige week gedeeld op Facebook. Deze waren op het eiland in het kader van de oefening Explosive Engineers, die van 29 mei tot 6 juni heeft gedraaid op het oefenterrein Wacawa.


De genie-eenheid van de Koninklijke Landmacht had zijn eigen vaste voertuigen – de boxers – vanuit Nederland verscheept om hier te trainen ‘op een wijze zoals zij dat niet kunnen in Nederland of elders in Europa’. De boxers zijn op 27 mei met zeetransport aangekomen op Curaçao en, geheel volgens planning, afgelopen weekend weer op transport gezet richting Nederland. Om dat te kunnen doen, moesten de voertuigen natuurlijk wel van Wacawa naar de haven gereden worden.

'Defensie Caribisch gebied betreurt het feit dat er onrust is ontstaan en hoopt met dit bericht de onrust weg te nemen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten