woensdag 23 mei 2018

Team Bestrijding Ondermijning Curaçao verricht huiszoeking in KPMG-kantoor

OM: 'Goederen, waaronder documenten en gegevensdragers meegenomen, maar geen aanhoudingen'


Het speciale Team Bestrijding Ondermijning (TBO) heeft gisterochtend huiszoeking gedaan in het KPMG-kantoor aan de Emancipatie Boulevard op Curaçao. Dat wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie (OM), dat er meteen aan toevoegt over deze zaak ‘weinig mededelingen te doen’, zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 23 mei 2018, aldus Knipselkrant Curaçao.

Er zijn goederen, waaronder documenten en gegevensdragers meegenomen, maar er zijn geen aanhoudingen verricht. Aldus het OM.


KPMG (audit en advisory) noch Meijburg & Co Caribbean (tax) zou gelden als verdachte, zo schrijft het dagblad te hebben vernomen.

Het kantoor heeft volledige medewerking verleend aan de justitiële autoriteiten en na enkele uren hebben de TBO-leden het gebouw met enkele dossiers verlaten. Naar verluidt na dankzegging aan KPMG voor de coöperatieve opstelling. Het OM zou belangstelling hebben voor informatie over een voormalige klant van KPMG, van ruim tien jaar geleden. Deze klant zou in Nederland woonachtig zijn.

Het blijft onduidelijk waar het AD haar verhaal op baseert. De zaak lijkt volgens de Knipselkrant Curaçao vooralsnog eerder te maken te hebben met Ennia/Ansary/Palm en de jaarrekeningen die KPMG tot voor kort voor Ennia controleerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten