woensdag 23 mei 2018

'Inzake Venezuela kan Curaçao alleen via de weg van de diplomatie oplossingen vinden'

'Curaçao deelt visie Nederland over verloop verkiezingen in Venezuela en  herverkiezing Maduro'

 
Curaçao bevindt zich in een bijzonder delicate positie met betrekking tot Venezuela en kan alleen via de weg van de diplomatie oplossingen vinden. Dat zegt minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) in reactie op de recente ontwikkelingen in Venezuela, aldus vandaag, woensdag 23 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

De premier geeft voorzichtig aan, dat Curaçao de visie van Nederland deelt over het verloop van de verkiezingen in Venezuela en de herverkiezing van president Nicolás Maduro. Tegelijkertijd benadrukt hij, dat het meer dan ooit van belang is om de vriendschappelijke banden met het buurland te bestendigen en de recent in Caracas op initiatief van minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gemaakte afspraken over grenscontrole op te volgen en in gesprek te treden met PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) ten behoeve van het voortbestaan van de raffinaderij op Curaçao.

VVD-minister Blok zei gisteren, dat de verkiezingen in Venezuela niet eerlijk zijn verlopen. Nederland erkent de uitslag van de verkiezingen niet.

Premier Rhuggenaath zegt het anders: 'Wij hoopten dat de verkiezingen partijen dichter bij elkaar zouden brengen, dat er toenadering zou zijn tussen de regering en de oppositie, voor een vreedzame oplossing. En we hadden gehoopt dat we de legitimiteit van de verkiezingen konden erkennen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten