woensdag 23 mei 2018

Politie gaat regelmatig surveilleren in het gebied Cultuurtuin

Sporters in bebost recreatiegebied doelwit overvallers

'Ik loop elke keer met een angstig gevoel'


Nu er weer sporters zijn beroofd in het gebied Cultuurtuin heeft de politie besloten om daar regelmatig te surveilleren. De overvallen hadden vooral plaats op het gedeelte dat grenst aan de Paramaribo Zoo. Vorige week werd een sportend paar beroofd van mobiele telefoons en gouden sieraden. 

Politiecommissaris Guno Roosenhoff zegt vandaag, woensdag 23 mei 2018, in de Ware Tijd, dat tot de surveillance besloten is, omdat burgers zich ook tijdens het sporten veilig moeten voelen. Hij zal hiertoe overleg voeren met de regiocommandant van Paramaribo. Vorig jaar surveilleerden leden van de Bikers Unit Paramaribo en toen werd geen enkele roofoverval gemeld.

Na de beroving van vorige week blijken sporters bang te zijn geworden en kiezen ze ervoor om in groepen te sporten. De meeste lopers komen in de late middag, vaak na werktijd.

Sinds de laatste beroving durft Jane, een van de sporters, niet meer alleen de route af te leggen die bij het eind van de Cultuurtuinlaan aansluit op het zandgedeelte achter de dierentuin. 'Ik loop vaker alleen hier, maar ik ben bang dat er iemand loert en mijn mobiel kan stelen als ik voorbij kom'" Zij kiest nu voor een route waar zij mensen ziet. 'Ik vind het wel een ontspanning om in het bos te lopen, maar ik kies liever voor mijn veiligheid. Stel dat iemand mij verkracht of vermoordt. Vorig jaar nog hoorde ik van een verkrachting.'

Krachtatleet Kevin legt drie keer per week de bosroute af. 'Ik kom wel met mijn vriendin, maar sinds het geval kom ik na het werk dan is het niet zo donker en zie je veel meer mensen. Ik kwam vaker omdat Cul een mooie plek is. Er is veel natuur en dat is rustgevend, maar ik moet eerlijk zijn dat ik elke keer met een angstig gevoel loop. Ik hoop dat de politie weer te zien is zoals vroeger. Toen had je tenminste een veilig gevoel, want je weet niet of die rovers gewapend zijn. We komen voor ontspanning, maar gelegenheid maakt de dief. Dus ik hoop dat de politie hierop inspeelt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten