woensdag 23 mei 2018

'Assembleevoorzitster beperkt om politieke motieven het werk van de oppositie'

Bee (ABOP): 'Vanaf vandaag heb ik alle respect voor haar verloren'

 
Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt dat Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons niet boven partijen staat. Zij beperkt volgens hem om politieke motieven het werk van de oppositie. Bee zegt vandaag, woensdag 23 mei 2018, op Starnieuws dat hij de Assembleevoorzitster voor de vergadering van de Assemblee van gisteren, gevraagd had om de uitzendrechten van Wereldkampioenschappen aan te kaarten. Zij stelde toen meteen, dat de NDP-fractie hierover ook het woord wilde voeren. 

'Dit is een grote leugen. Vanaf vandaag heb ik alle respect voor haar verloren', deelde Bee mee.

Hij vroeg gisteren aandacht van de regering voor het feit dat SCCN, die de uitzendrechten van het WK Voetbal heeft, niet in Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini te ontvangen is. De bewoners van deze districten wordt op deze manier de kans niet geboden om het grootste sportevenement ter wereld te kunnen volgen, aldus Bee.

De Assembleevoorzitster zegt, dat het jammer is dat Bee het zo verwoordt. Geerlings-Simons vindt dat het niet gebruikelijk is dat tijdens zo'n bijzondere vergadering andere zaken aan de orde komen. Tegen haar eigen voorkeur in begon ze deze kwestie aan de orde te stellen, maar volgde protest hiertegen van de vergadering. Op grond daarvan werd deze kwestie niet aan de orde gesteld.

Geerlings-Simons beweert, dat ze de regering de gelegenheid wilde geven om antwoord te geven. Bee vindt het geen steekhoudend argument van haar.

In een vorige vergadering vroeg NDP-fractieleider André Misiekaba, zonder een afspraak vooraf, kort voor de verdaging van de vergadering of het lid Silvana Afonsoewa van zijn fractie het woord kon voeren. Zij stelde buiten alle regels om een vraag over de aangekondigde premieverhoging van de particuliere verzekeraars. Toen werd wel een uitzondering gemaakt door de Assembleeevoorzitster.

Voor Bee is duidelijk gebleken, dat de Assembleevoorzitster met twee maten meet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten