vrijdag 6 april 2018

Vicepresident Adhin: 'Terugkeer van SLM-directeur Robbi Lachmising mogelijk'

'Het contract van Lachmising is verlopen, hij niet is bedankt'


Vicepresident Ashwin Adhin laat de mogelijkheid van een terugkeer van SLM-directeur Robbi Lachmising op een kier. Tegen journalisten zei hij gisteren, na de installatie van nieuwe ministers, dat het contract van Lachmising is verlopen en dat hij niet is bedankt. 'We gaan nu evalueren en dan kijken wat er gedaan moet worden. Of zijn contract verlengd moet worden of niet.' Dit bericht Starnieuws donderdag 5 april 2018.

Het contract van de SLM-directeur is op 3 april verlopen. Aangezien onduidelijk is wie zijn opvolger wordt, heeft hij het bedrijf overgedragen aan de onderdirecteur Financiën, Judith Redmount. De overdracht heeft plaatsgevonden in bijzijn van twee leden van de Raad van Commissarissen, enkele directieleden en het hoofd Interne Controle. Het contract van Lachmising was in januari verlengd met drie maanden.

Eind februari bleek uit interne correspondentie, gelekt naar de Ware Tijd, dat er problemen waren bij de belading van vliegtuigen. Er zouden te weinig beladers zijn. Aan de hand daarvan kopte de Ware Tijd boven een ongefundeerd artikel van Wilfred Leeuwin, dat de SLM afstevent op een tweede grote vliegtuigramp.....

Inmiddels heeft een extern onderzoek van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst uitgewezen, dat de vliegveiligheid nimmer is gevaar was. Ook is duidelijk geworden, dat de bron van het lek de afdeling Ground Air Services is.

Lachmising heeft vanaf het begin gezegd, dat de berichtgeving 'overtrokken' was en heeft herhaaldelijk de vliegveiligheid gegarandeerd.

Hij werd in zijn stelling gesteund door toenmalig waarnemend directeur van de CASAS, Brian de Souza. Hij zegt dat gedurende zijn leiding bij de Civel Aviation Safety Authority (CASAS), noch de KLM noch Caribbean Airlines (die in de gelekte documenten worden genoemd) schriftelijk of mondeling de veiligheid van hun vliegoperaties in twijfel hebben getrokken door een situatie die zich voordeed op de luchthaven te Zanderij. De Country Manager van de KLM was kort in zijn reactie: 'Als het niet veilig is, dan vliegen we niet.'

Eind december 2015 werd SLM-directeur Ewald Hensenhuys ontheven uit zijn functie. President Desi Bouterse zei toen, dat de directie van de SLM veel blunders had gemaakt, waaronder de aankoop van het nieuwste vliegtuig. President-commissaris Louis Voigt werd aangesteld als directeur. Zijn contract verliep op 8 juli 2016 en hij wenste vanwege persoonlijke redenen het contract niet te verlengen. Toen werd Lachmising gevraagd om voor een jaar directeur te worden.

Hij was in 2000 tot 2004 al directeur van de SLM en was daarvoor jarenlang de area-manager van de SLM in Nederland. In juli 2016 keerde Lachmising terug bij het bedrijf. Hij had toen al 27 jaar er opzitten bij de SLM. Zijn contract werd tot twee keer toe verlengd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten