vrijdag 6 april 2018

Slechts helft van de 163 verlengde busvergunningen opgehaald

'Als we deze bushouders tegenkomen tijdens controle, dan worden ze van de routes gehaald'


Slechts de helft van de 163 verlengde busvergunningen is opgehaald bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). Dat blijkt uit cijfers die Marlon Schoonhoven, waarnemend directeur van het directoraat Transport, gisteren in handen heeft gekregen, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 6 april 2018.

De vergunningen van diverse routes zijn al maanden geleden in orde gemaakt. Busondernemers hadden tot uiterlijk 29 maart de gelegenheid om hun stukken af te halen, anders zouden deze vervallen.

'Nu moeten de vergunningen opnieuw aangevraagd worden. Als we deze bushouders tegenkomen tijdens de controle, zullen ze van de routes gehaald worden. Ze kunnen pas weer rijden als hun papieren zijn geregeld', legt Schoonhoven uit.

Het departement heeft eerst individueel contact gemaakt met de bushouders. Vervolgens is de lijst met namen in de media gepubliceerd en op de website van het Nationaal Informatie Instituut (zie onderaan). Dezelfde lijst is gegeven aan John Mahadewsingh, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) om leden hierop te attenderen.

'Wij hebben alles gedaan om de mensen te bereiken en ik heb echt geen idee waarom ze niet zijn verschenen.' 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten