vrijdag 6 april 2018

‘Overgrote deel migranten Curaçao moet terug’

(Bron foto: Twitter/@ministerBlok)
Minister Stef Blok dringt bij Venezuela aan op opheffen grensblokkade Curaçao en Aruba


De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft er bij zijn Venezolaanse collega op aangedrongen dat de grensblokkade met Curaçao en Aruba moet worden opgeheven. Dit schrijft vandaag, vrijdag 6 april 2018, het Antilliaans Dagblad

Blok noemt het telefonisch contact ‘een opening’. 'Momenteel is er overleg op de ambassade in Caracas', zei Blok gistermiddag tijdens een afsluitende persconferentie na het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Betrekkingen, van de Nederlandse minister en de premiers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

De situatie in Venezuela stelt het Koninkrijk voor politieke en economische uitdagingen en was dan ook een belangrijk agendapunt.

Voorafgaand aan zijn bezoek aan de eilanden heeft minister Blok de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela gebeld en de schadelijke gevolgen van de blokkade benadrukt. De grenzen met het Zuid-Amerikaanse land zijn sinds 5 januari gesloten en sindsdien is er vanuit het Koninkrijk voortdurend contact geweest met de Venezolaanse autoriteiten.

Op 12 januari werd er op Aruba nog een principeakkoord gesloten en namen Aruba en Curaçao maatregelen om smokkel tegen te gaan. Maar, de grenzen bleven dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten