vrijdag 6 april 2018

Minister Patrick Pengel, OWT&C: 'Ik ben hier niet om een one man show te draaien'

(Bron foto: NII)
Belangrijkste uitdaging voor Pengel is oppoetsen imago van het ministerie


Minister Patrick Pengel, die voorheen het ministerie van Volksgezondheid onder zijn hoede had, zal nu het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) besturen. Na het ondertekenen van het protocol van overdracht werd hij gisteren, donderdag 5 april 2018, hartelijk ontvangen door staf en personeel van het ministerie, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII). 

De minister, die een korte toespraak hield, gaf aan niet daar te zijn om een ‘one man show’ te draaien. Hij beloofde altijd bereid te zijn om met eenieder samen te werken. 'We zijn samen verantwoordelijk voor het resultaat dat geboekt wordt en dat alles moet op een transparante en correcte manier plaatsvinden', sprak de bewindsman.

De zaken die al op touw zijn zullen zeker voortgang vinden. De belangrijkste uitdaging voor minister Pengel is dat er hard gewerkt zal moeten worden aan het oppoetsen van het imago van het ministerie van OWT&C. Volgens hem heerst er een negatief beeld van het ministerie in de samenleving.

De minister heeft hele hoge verwachtingen, niet alleen van zichzelf ,maar ook van zijn staf en medewerkers. De bewindsman werkt graag met een team dat gemotiveerd is en waarmee hij een gezamenlijk doel kan nastreven. Hij vroeg de medewerkers eerlijk, open en secuur te zijn.

'Er is werk aan de winkel, gelukkig ben ik niet alleen. Ik heb kundige staf en gezamenlijk gaan wij de uitdaging aan.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten