zondag 1 april 2018

Twee doden (17, 22) bij eenzijdig verkeersongeluk bij de Rotterdamsluis in Nickerie

Dronken automobilist heeft waarschijnlijk met hoge snelheid gereden tegen betonnen verhoging bij sluis

Auto belandt op zijn kop in de Nickerierivier


Twee jongeren hebben vanmorgen, zondag 1 april 2018, het leven gelaten bij een verkeersongeval in Nickerie. Het gaat om André Wonokarijo (22) en Samentha Wirjomengolo (17). De politie van het ressort Waldeck kreeg rond half zes een melding van een verkeersongeval op de Van Idsingaweg, bij de Rotterdamsluis in Nickerie. Dit meldt Starnieuws.

Bij aankomst werd een personenvoertuig (Toyota Vitz) over de kop aangetroffen, in de Nickerierivier. Volgens de politie zaten drie personen in de auto.


De bestuurder heeft waarschijnlijk met een hoge snelheid gereden tegen de betonnen verhoging bij de sluis, waardoor het voertuig over de kop is gegaan en in de rivier terecht kwam.

Met behulp van de brandweer zijn de lijken geborgen en het voertuig uit het water gehaald. De bestuurder, K. J., die lid van het Korps Penitentiaire Ambtenaren - die uit het voertuig kon komen en naar de kant wist te zwemmen - is afgevoerd naar het politiebureau in verband met het onderzoek. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

J., die in het bezit is van een geldig rijbewijs, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een blaastest blies hij 455 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten