zondag 1 april 2018

SLM en regering falen om J.A. Pengelluchthaven grootste luchtvaarthub in regio te maken

American Airlines gaat op Guyana vliegen

Met het in beeld komen van Guyana als luchtvaarthub slinken mogelijkheden voor SLM


De  Ware Tijd bericht vandaag, zondag 1 april 2018, weer - in negatieve zin - over de SLM. Wilfred Leeuwin van die krant lijkt zich de afgelopen dagen als een pitbull te hebben vastgebeten in de SLM.

Nu schrijft hij, dat de SLM en de regering alle kansen verspelen om van de Johan Adolf Pengelluchthaven de grootste en belangrijkste luchtvaarthub van de regio te maken. Het is niet slechts een kwestie van concurrentie, maar van weggedrukt worden, nadat eerder deze week bekend werd dat American Airlines zich opmaakt om Guyana in haar operaties op te nemen. Ook andere internationale luchtvaartmaatschappijen staan klaar om Guyana als hub te gebruiken.

De SLM heeft volgens eigen luchtvaartdeskundigen dit alles aan zichzelf te wijten. Regering en leiding van het staatsbedrijf hebben immers een plan, geschreven door een internationaal consultantsbureau, naast zich neergelegd. Dit plan, dat al in de vorige regeerperiode was goedgekeurd door de algemene aandeelhoudersvergadering, gaat uit van een compleet nieuwe aanpak voor het ontwikkelen van tal van routes en de ontwikkeling van de Surinaamse luchtvaart.

SLM zou moeten zorgen voor de modernisering van de luchthaven, dat internationaal wordt gezien als een van de meest geschikte luchtvaarthubs in de regio.

Zowel binnen de SLM als daarbuiten is het nieuws van American Airlines met grote bezorgdheid ontvangen. Met het in beeld komen van Guyana als luchtvaarthub slinken de mogelijkheden voor de SLM. Een hub biedt mogelijkheden voor uitbreiding van routes en bestemmingen en voor verlaging van de ticketprijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten