zondag 1 april 2018

Braziliaans Afrikaans Instituut (IBRAF) opent eerste hoofdkantoor in Afrika, in Accra, Ghana

'Ik zeg meestal, dat het instituut een brug is tussen de regio's, Brazilië en het Afrikaanse continent'


Het Braziliaans Afrikaans Instituut (IBRAF, Instituto Brasil África) heeft haar eerste hoofdkantoor in Afrika geopend. Accra, hoofdstad van Ghana, is de nieuwe gaststad van de instelling. De lancering, op dinsdag 27 maart 2018, werd bijgewoond door de voormalige president van Ghana, John Kufuor, die de tevredenheid niet verstopte door de komst van het instituut naar het continent. 

'De relatie tussen Brazilië en Afrika, meer bepaald met Ghana, moet worden ondersteund en gepromoot. Dit is wat professor Bosco aan het doen is en ik steun hem', zei John Kufuor.




Voor de voorzitter van de IBRAF, professor João Bosco Monte, is dit de gelegenheid om de relatie tussen de twee zijden van de Atlantische Oceaan te versterken. 'Ik zeg meestal dat het instituut een brug is tussen de twee regio's, Brazilië en het Afrikaanse continent, en we moeten op een bepaald moment beginnen. Het punt dat we hebben gekozen is Accra. We danken u hartelijk voor de kans die we hier hebben en ik ben ervan overtuigd dat we in een korte tijd geweldige resultaten zullen zien komen uit dit nieuwe partnerschap ', zei de professor.

Het Brazil Africa Institute is een non-profitorganisatie die in 2012 in Fortaleza, Brazilië, is opgericht en die het debat faciliteert tussen overheden, bedrijven en academici in het kader van 'Triangular Technical Cooperation' om ontwikkelingskansen voor Brazilië en het Afrikaanse continent te bevorderen.

Bij de opening van het hoofdkantoor in Accra waren ook aanwezig de Braziliaanse ambassadeur in Ghana Maria Elisa Teófilo de Luna, de ambassadeur van Ghana in Brazilië Abena Abusia, de minister van Landbouw van Ghana, dr. Owusu Akoto, vertegenwoordigers van Braziliaanse bedrijven, universiteiten en vertegenwoordigers van internationale organisaties zoals het Forum voor Landbouwkundig Onderzoek in Afrika (FARA), het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD) en het Japan International Cooperation Agency (JICA).

Voormalig president John Kufuor werd aangekondigd als voorzitter van het eerste Afrikaanse hoofdkantoor van IBRAF. 'Het is een geweldige dag en ik ben blij om hier te zijn. Ik wens het instituut een lang leven', zei  Kufuor.

(Suriname Mirror/Modern Ghana/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten