zondag 1 april 2018

Namen drie ontvoerde Ecuadoraanse journalisten bekendgemaakt door hun families

(Bron foto: El Comercio)
'We vonden het verstandig om te eindigen met de stilte en naam en gezicht te geven aan onze geliefden'


De families van de drie Ecuadoraanse journalisten die vorige week werden ontvoerd, onthulden zondag 1 april 2018 hun identiteit toen ze hun ontvoerders oppriepen om compassie te tonen en hen vrij te laten. 'We vonden het verstandig om te eindigen met deze stilte en een naam en een gezicht te geven aan onze geliefden', zeiden de families in een persverklaring. 

Fotograaf Paul Rivas Bravo (45), chauffeur Efrain Segarra Abril (60) en schrijver Javier Ortega Reyes (32) werden op 26 maart in de noordelijke provincie Esmeraldas ontvoerd door een nog niet bekendgemaakte groep. Ze deden verslag van de leefomstandigheden van de bewoners die getroffen waren door de recente bomaanslagen en de toenemende onveiligheid in de regio, voor de krant El Comercio.

'Familieleden van de ontvoerde drie communicatieprofessionals hebben besloten om hun namen openbaar te maken, omdat we ervan overtuigd zijn, dat wetende wie ze zijn, het hele land zal aanmoedigen de eis voor hun onmiddellijke vrijlating te steunen', aldus de families. De families geloven dat door hun naam bekend te maken, het hun zichtbaarheid zal vergroten en hun kwetsbaarheid zal verminderen.

Ze hopen dat hun ontvoerders mededogend zullen zijn, wetende dat hun slachtoffers familie en vrienden hebben die wachten op hun terugkeer 'elke dag en zullen niet rusten totdat ze veilig thuis zijn'.





Paul Rivas wordt beschreven door zijn familie en vrienden als een gevoelige, levendige, slimme en ondersteunende fotograaf die zich inzet voor sociale strijd. Paul Rivas heeft 20 jaar voor El Comercio gewerkt en heeft verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder de Eugenio Espejo National Journalism Award en de Golden Feather-prijs voor zijn fotografieprojecten over migratie en ontbrekende mensen.

'Paul groeide op tussen fotografiefilms en camera's. Zijn passie voor het maken van foto's werd geërfd van zijn vader, die ook een fotograaf is', aldus de verklaring.

Javier is een journalist die gepassioneerd is over sport. Javier Ortega keerde terug naar Quito vanuit Valencia om communicatie te studeren en trad eerst als stagiair toe tot het team van El Comercio, maar bleef voor een vaste baan, omdat hij een journalist waardig was.

Zijn familie zegt, dat Javier gepassioneerd is over voetbal, een sport die hij elke woensdag speelt ondanks het feit dat hij een veeleisende baan heeft.

De familie van Efrain zegt, dat hij in staat is om vrienden te maken met elk dier dat hij op straat vindt, wat hij soms besluit te adopteren.

Efrain Segarra is verantwoordelijk voor het rijden van El Comercio-teams, waar ze het publiek dan ook moeten informeren. Segarra werkt al 16 jaar bij El Comercio, waar hij is 'besmet' met liefde voor journalistiek, en van hem een ​​assistent, een verslaggever en een fotograaf is gemaakt.

De drie die vorige week op de Colombiaanse grens zijn gekidnapt, leven en maken het 'goed', zei minister van Binnenlandse Zaken Cesar Navas zaterdag. 'Vandaag hebben we wat informatie om met hen te delen (familieleden) en bepaalde adressen die belangrijk zijn dat ze die weten', vertelde Navas op een persconferentie. 'Sinds gisteren wisten we dat ze het goed maken en de situatie stabiel is, dat is wat we in eerste instantie wilden: de situatie stabiliseren.'
Na de bijeenkomst zeiden familieleden van de journalisten dat ze de identiteit van hun ontvoerde familieleden zouden onthullen.

(Suriname Mirror/TeleSUR/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten