zondag 1 april 2018

John van Coblijn: 'Dubbele functies in Assemblee, omdat leden gewoonweg gierig zijn'

'Je kunt geen beleidsmedewerker, beleidsadviseur en ambtenaar zijn om meer geld te verdienen'

'Het wordt tijd dat dit soort zaken middels wetgeving geregeld wordt'


Politicus John van Coblijn, de man van de opkomende politieke beweging Unopo, vindt dat Assembleeleden daadkracht moeten tonen en samen moeten werken om eindelijk het fenomeen van dubbele functies binnen De Nationale Assemblee (DNA) af te schaffen. 

'Als je parlementariër bent, ben je 1 maal 24 uur parlementariër. Je kunt geen beleidsmedewerker, beleidsadviseur en ambtenaar zijn of in commissies zitten om meer geld te verdienen. Het is gewoonweg gierig zijn', zegt de politicus vandaag, zondag 1 april 2018, in het  Dagblad Suriname.

Er zijn in totaal 31 leden van het parlement die maandelijks dubbele salarissen toucheren. De Unopo-trekker voert aan, dat het een schande is dat er zelfs leden tussen zitten die 4, 5 tot 6 extra bronnen van inkomsten hebben zonder dat zij daartoe de nodige arbeid leveren.

In februari is het fenomeen van dubbele salarissen ook aan de kaak gesteld binnen ’s landsvergaderzaal. Echter concrete stappen om de daad bij het woord te voegen is wederom uitgebleven vanuit de zijde van de DNA-leden.

'Het wordt tijd dat dit soort zaken middels wetgeving geregeld wordt. Zodoende hoeven mensen, die al een redelijk betaalde job hebben, niet opnieuw betaald te worden', stelt Van Coblijn voor. Volgens de politicus wordt met dit gedrag de staatskas legaal leeggeroofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten