zondag 1 april 2018

VHP'er Soerdjan accepteert ministerspost Landbouw, Veeteelt en Visserij

'Ik heb open kaart gespeeld met de voorzitter van de VHP'


Lekhram Soerdjan, lid van de VHP, heeft positief gereageerd om de functie van minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij te accepteren. Dit bevestigt hij zaterdagmiddag 31 maart 2018 op Starnieuws. 

President Desi Bouterse heeft besloten minister Soeresh Algoe te vervangen. In eerste instantie was René Lieveld gepolst. Vissers hadden bezwaren hiertegen en maakten dit kenbaar aan de president. Uiteindelijk is afgezien van de benoeming van Lieveld.

Soerdjan zegt dat hij gevraagd is om invulling te geven aan deze functie. 'Ik heb open kaart gespeeld met de voorzitter van de VHP. Hij heeft mij voorgehouden dat er regels zijn binnen de partij', zegt Soerdjan. Dit houdt in dat hij het lidmaatschap van de VHP moet opzeggen. 'Ik heb ja gezegd tegen de functie, omdat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het land', benadrukt Soerdjan. Hij ziet de functie als een uitdaging.

Soerdjan is Assembleelid geweest namens de VHP. Hij was ook hoofdbestuurslid van de partij. De laatste tijden was Soerdjan inactief.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zei eerder, dat als een VHP'er toch op eigen houtje kiest om minister te worden, dan is dat een besluit op persoonlijke titel en in strijd met het VHP-besluit. Deze zaak zal dan ook niet zonder consequenties blijven. De persoon moet het lidmaatschap van de VHP opzeggen. Tevens zal de VHP afstand nemen van het besluit om zitting te nemen in de regering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten