dinsdag 17 april 2018

Refineria Isla Curaçao spant Kort Geding aan tegen beslaglegging van 75 miljoen gulden

Stichting Humanitaire Zorg, 25 omwonenden raffinaderij en SMOC hebben beslag laten leggen


Refineria Isla bv heeft een Kort Geding aangespannen tegen de beslaglegging van 75 miljoen gulden op de aandelen van Refineria Isla Curazao bv, en tegen een derdenbeslag bij Curaçao Utilities Company, CUC, en Girobank nv. 

Afgelopen maart hebben de Stichting Humanitaire Zorg, 25 omwonenden van de raffinaderij en de stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) beslag laten leggen. Dat blijkt uit het verzoekschrift van de Isla voor het Kort Geding dat morgen dient, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 17 april 2018.

De gedaagde partijen hebben zich voor de beslaglegging gebaseerd op een rapport van de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening (StAB) dat begin 2017 is afgerond, zo laat raadsman Bertie Braam namens de gedaagden weten.

'Uit dat rapport blijkt volgens gedaagden, dat de raffinaderij voor het jaar 2014 de toegestane uitstootnorm van maximaal 80 microgram SO2 per kubieke meter heeft overschreden. Met de overschrijding is de dwangsom verbeurd.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten