dinsdag 17 april 2018

'Negatieve ontwikkeling van terrorisme in Suriname dient bespreekbaar gemaakt te worden'

Nurmohamed (VHP): 'Genoeg indicaties in Suriname dat laatste fase van cyclus is ingezet' 

'Het is bewezen dat er gelden vanuit Suriname overgemaakt worden naar Syrië en dat mensen vanuit Suriname ook naar Syrië zijn gegaan'


Het onderwerp van de negatieve ontwikkeling van terrorisme in Suriname dient volgen politicus Riad Nurmohamed (VHP) bespreekbaar gemaakt te worden, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 17 april 2018. 

'Wij kregen de situatie van armoede in Suriname. Daarna zagen wij automatisch de toename van de intrede van drugs. Dat is een logische stap in de wereld. Als een volk in armoede is, is de logische stap voor regeringen en leiders om over te gaan tot drugshandel. Als dat goed gaat, zal de criminele wereld infiltreren in je land. Dat kan van alles inhouden, mensenhandel, goederensmokkel en terrorisme. Terroristen zoeken landen op die gevoelig zijn voor het vestigen van hun bronnen.'

Na tijdig informatie uit het buitenland te hebben verkregen (juli 2017), dat er een moordaanslag in voorbereiding was op ambassadeur Edwin Nolan van de VS door personen die een verbintenis zouden hebben met de jihadistische salafistische koepelorganisatie Isis, hebben de autoriteiten maatregelen moeten treffen. De verdachten moesten onlangs nog voor de rechter verschijnen.

Het gedrag van de twee mannen is volgens Nurmohamed ook het bewijs dat terrorisme zijn plaats al heeft in Suriname.

Hij blikt ook terug op de veroordeling van Dino Bouterse in Amerika, vanwege een link met terrorisme. Hij heeft zelf toegegeven, dat hij contacten onderhield met een terroristische beweging. 'Het is bewezen dat er gelden vanuit Suriname overgemaakt worden naar Syrië. Er is bewezen dat mensen vanuit Suriname ook naar Syrië zijn gegaan. Er zijn genoeg indicaties dat in Suriname de laatste fase van de hele cyclus is ingezet. Terroristen en drugs in je land zijn de gevaarlijkste ontwikkelingen die je kunt hebben', aldus Nurmohamed.

De politicus vindt in ieder geval goed, dat de minister van Justitie en Politie zich zorgen maakt over de drugsproblematiek. Hij vindt de politie op de achtergrond al redelijk tot zelfs goed werk verrichten. 'Waarschijnlijk zijn er meer van dit soort gevallen, waar wij niet van horen', stelt Nurmohamed.

De politicus wijst hierbij zeker op de ontwikkelingen in de regio. Isis maakte onlangs bijvoorbeeld haar betrokkenheid bij plannen tot groot bloedvergieten op Trinidad via haar propagandakanaal ‘February Dabiq’ bekend. De terreurorganisatie had bekendgemaakt, dat een groep van haar strijders, die op 8 februari 2018 op Trinidad is aangehouden, bezig was mega-aanslagen tijdens het carnaval op het eiland voor te bereiden. De aanslagen zouden plaatsvinden, terwijl het jaarlijkse carnaval in volle gang zou zijn. Trinidad zou volgens het Isis-bericht het eerste land op het westelijk halfrond zijn dat jihadisten heeft geleverd.

Nurmohamed wijst erop, dat Trinidad dichtbij Suriname is. Ook met deze negatieve ontwikkeling zou hij alertheid aanbevelen.

http://www.guardian.co.tt/news/2018-02-16/isis-claims-responsibility-carnival-threat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten