dinsdag 17 april 2018

Ecuadoraanse regering krijgt 'bewijs van leven' video van ontvoerd echtpaar

De tweede ontvoering door de groep van 'Guacho' deze maand



Een groep Colombiaanse rebellen, actief aan de Ecuadoraanse grens, heeft een video met een bewijs van leven gestuurd van een ontvoerd echtpaar, zei de Ecuadoraanse regering vandaag, dinsdag 18 april 2018, de tweede ontvoering door de groep deze maand.

Twee journalisten en hun chauffeur werden gedood terwijl ze werden vastgehouden door de groep, bestaande uit voormalige strijders van de rebellengroep Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) die weigerden te demobiliseren onder een vredesovereenkomst uit 2016.



De lokale pers waarschuwende, dat de video 'harde beelden' bevat, die pijnlijk zijn om te zien, zei minister van Binnenlandse Zaken Cesar Navas: 'Het is belangrijk om te benadrukken dat dit de eerste keer is dat alias El Guacho informatie rechtstreeks naar ons verzendt, in tegenstelling tot de vorige keer toen ze het deden via Colombiaanse media.'

In de video vraagt ​​het koppel, gebonden aan nek en handen, de Ecuadoraanse president Lenin Moreno om te voldoen aan de eisen van hun ontvoerders, zodat ze niet hetzelfde lot ondergaan als de journalisten.


'Via een communicatiekanaal met Guacho hebben we informatie ontvangen ... over een nieuwe ontvoering van twee burgers', vertelde Navas aan journalisten, verwijzend naar het alias van Walter Artizala, de leider van de groep. 'Een video over het bewijs van leven van een stel, waarvan de namen en de nationaliteit onbekend zijn, kwam via dit kanaal binnen', zei Navas.

Navas zei, dat de groep de vrijlating van gevangen leden van de groep eist, van wie sommigen gedurende het weekend zijn vastgehouden bij invallen. Ecuador biedt een beloning van $ 100.000 uitgeloofd voor informatie over Artizala en is bezig met gezamenlijke militaire operaties met Colombia in het grensgebied.

'Ze zijn lafaards, omdat ze menselijke schilden gebruiken om het Ecuadoraanse volk te chanteren. Ze willen de rust stelen die we hebben gehad, maar we zullen het niet toestaan', zei Navas.

President Moreno gaf gisteren de groep 10 dagen om zich over te geven.

(Suriname Mirror/Reuters/TeleSUR/CNN Espanol/El Tiempo/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten