dinsdag 17 april 2018

Districtscommissaris Wanica Zuid-Oost voert waarborgsom in voor bepaalde festiviteiten

Met waarborgsom mensen dwingen om zich aan vergunningsvoorwaarden te houden


Personen die een verjaardags- of huwelijksfeest en organisaties die een openbare vermakelijkheid in Wanica Zuid-Oost willen houden, dienen voor de toestemming een waarborgsom te betalen. Districtscommissaris Audrey Hankers wil zo de mensen dwingen om zich aan de vergunningsvoorwaarden te houden. 

'Gebleken is dat ze zich hieraan niet houden. Er wordt troep achtergelaten en ze houden zich ook niet aan de tijd. Ook hebben we veel klachten van geluidsoverlast.' Indien betrokkenen de voorwaarden hebben nageleefd, krijgen ze de borg terug. De nieuwe regel is gisteren ingegaan, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 17 april 2018.

Voor een verjaardagsfeest is de borg Srd 200 en voor een huwelijksfeest Srd 500. De waarborgsom voor een openbare vermakelijkheid is Srd 750.

Hankers stelt dat voor een verjaardags- of huwelijksfeest de borg lager is, omdat dat een privé karakter heeft. Bij een openbare vermakelijkheid is sprake van winstoogmerk. Indien een persoon of organisatie de maatregel omzeilt en zonder vergunning een feest houdt, zal de politie de activiteit direct stop zetten, zegt de burgermoeder.

Sarwankoemar Ramai, districtscommissaris van Wanica Noord-West, zegt dat hij een jaar geleden de waarborgsom heeft ingevoerd voor alleen openbare vermakelijkheden. Voor een verjaardags- en huwelijksfeest hoeft geen borg te worden betaald. 'Misschien moeten we dat ook bekijken. We hebben ons eerder geconcentreerd op organisaties van onder andere shows.'

Het betalen van een waarborgsom in Paramaribo-Zuidwest is door districtscommissaris Remy Pollack per 1 september ingevoerd. 'Het werkt, omdat niemand zomaar Srd 7.000 wil verliezen', zei hij, doelend op de hoogte van de borg. 'De meeste mensen houden zich nu aan de voorwaarden, want vroeger liepen openbare vermakelijkheden de spuigaten uit.' Voor verjaardags- en huwelijksfeesten hoeven mensen in Paramaribo-Zuidwest geen waarborgsom te betalen.

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost zegt dat afhankelijk waar het feest wordt gehouden de mensen een borg moeten betalen. 'Als voor een feest een straat of straten afgesloten moeten worden, betrokkenen de waarborgsom moeten betalen, maar als het bijvoorbeeld in Thalia wordt gehouden, hoeft dat niet.' Wat wel vast staat is, dat voor openbare vermakelijkheden een borg verplicht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten